Scroll Top
Unikkotie 13, 01300 Vantaa

Hallinto-oikeusasiat

Oikaisuvaatimus tai valitus hallinto-oikeuteen hallinto-asiassa

Saitko viranomaiselta kielteisen päätöksen sosiaali- tai hallintoasiassa? Ei hätää, Lakiasiaintoimisto Lex Moor Oy:n hallintoasioihin erikoistunut lakimies voi auttaa sinua asiasi edistämisessä. Lakimies laatii kanssasi tai puolestasi valituksen hallinto-oikeuteen tai hakee päätökseen oikaisua asianomaiselta viranomaiselta.

Hallintoasioita ovat pääasiassa kaikki julkista hallintoa edustavien viranomaisten päätökset, joissa osapuolena on yksilö tai yritys. Päätöksenantajana voi olla valtio tai kunta tai jommankumman ohjauksessa toimiva viranomaisorganisaatio. Kielteiset päätökset voivat koskea esimerkiksi opintotukea, korvauspäätöstä työttömyysturva-asioissa, sosiaalisen tuen tarvetta, lupa-asioita, yms. Yhdistävänä tekijänä on se, että hylkäävän päätöksen antajana on julkisen hallinnon toimija ja valitusosoitteena on hallinto-oikeus.

Oikaisuvaatimus tai valitus hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeusasioita koskevissa valituksissa voi hyödyntää monipuolisesti hankittua näyttöä ja ennakkopäätöksiä. Hallintotuomioistuimella on myös velvollisuus edistää asian selviämistä, mutta parhaan avun saat hallinto-oikeusasioihin perehtyneeltä lakimieheltä.

Lue lisää mielenkiintoisia kirjoituksia hallinto-oikeusasioista Lakimuijan blogista. Voit ehdottaa Lakimuijalle kirjoitusaiheita Lakiasiaintoimisto Lex Moor Oy:n tai Lakimuijan Facebook-sivuilla.

Etusivulle

Ota yhteyttä!

Privacy Preferences
Käytämme tällä sivustolla (lexmoor.fi) evästeitä tarjotaksemme sivuvierailijoille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, kehittääksemme sivustoa ja kohdentaaksemme paremmin mainontaamme.